Cei mai căutaţi criminali financiari de pe lista FBI-ului (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 04 noiembrie 2011 82 afişări

Lista FBI a celor mai căutaţi zece criminali a inclus de-a lungul timpului personaje foarte cunoscute, printre care Osama Bin Laden, Ted Bundy sau Warren Jeffs. Mai puţin cunoscut este însă faptul că pe listă au ajuns şi câteva gulere albe.

În total, lista FBI a celor mai căutaţi criminali a inclus din 1950 încoace numele a 494 de infractori. Succesul conceptului "Most Wanted" a determinat instituţia să publice lista şi pe internet, în 1996, reuşind astfel să prindă peste 50 de criminali cu ajutorul ponturilor primite în baza informaţiilor de pe site.

De atunci, specialiştii FBI au diversificat lista online şi au realizat diverse clasificări ale criminalilor căutaţi, una dintre ele fiind cea a gulerelor albe - oameni din lumea afacerilor sau reprezentanţi guvernamentali acuzaţi de infracţiuni fiscale.

În prezent, lista celor mai căutate gulere albe cuprinde 32 de criminali. În cazul unora dintre ei, FBI oferă chiar recompense de până la 100.000 de dolari pentru orice informaţie care ar ajuta la arestarea lor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cei-mai-cautati-criminali-financiari-de-pe-lista-fbi-ului-galerie-foto-8937056
8937056
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.