Cehia este următoarea ţintă a României pentru a deveni una dintre primele 50 de economii ale lumii

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 21 februarie 2013 28 afişări

România este pe locul 54 în lume în funcţie de mărimea Produsului Intern Brut (PIB), cu patru poziţii deasupra Ungariei şi cu mult peste Bulgaria, iar următoarea ţintă este depăşirea Cehiei, o ţară cu o populaţie la jumătate decât cea a ţării noastre, pentru a putea intra în primele 50 de economii.

România este pe locul 54 în lume în funcţie de mărimea Produsului Intern Brut (PIB), cu patru poziţii deasupra Ungariei şi cu mult peste Bulgaria, iar următoarea ţintă este depăşirea Cehiei, o ţară cu o populaţie la jumătate decât cea a ţării noastre, pentru a putea intra în primele 50 de economii. Cu un PIB de 128,844 miliarde dolari - estimări FMI pentru 2012, Ungaria se află pe locul 58 în clasamentul mondial al economiilor. Bulgaria, cu o economie de 50,806 miliarde dolari, ocupă poziţia 75. Dintre economiile est-europene, cel mai accesibil competitor pentru România pare a fi Cehia, care cu un PIB de 193,513 miliarde de dolari stă la limita inferioară a topului 50. Această ţară are o populaţie de 10,5 milioane de locuitori, faţă de 19 milioane, cât are România.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cehia,
ţintă,
România,
economie,
PIB,
FMI,
Bulgaria
/actualitate/cehia-este-urmatoarea-tinta-a-romaniei-pentru-a-deveni-una-dintre-primele-50-de-economii-ale-lumii-10580596
10580596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.