Ceaţă, vânt şi carosabil umed în mai multe judeţe din ţară sâmbătă dimineaţă; porturile sunt închise

Autor: Laura Buciu Postat la 09 decembrie 2023 27 afişări

Pe mai multe drumuri din ţară şoferii trebuie să încetinească din cauza ceţii şi a carosabilului umed. Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Mangalia sunt închise, sâmbătă dimineaţa, din cauza vântului puternic.

Ceaţă, vânt şi carosabil umed în mai multe judeţe din ţară sâmbătă dimineaţă; porturile sunt închise

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sâmbătă dimineaţa nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

Pe DN 79, între localităţile Salonta şi Inand, judeţul Bihor, traficul rutier se desfăşoară în continuare alternativ, pe un sens, însă fără valori ridicate de circulaţie, după ce un tir a rămas imobilizat pe carosabil din cauza unei defecţiuni tehnice. Autocamionul este semnalizat corespunzător şi se estimează ca în cursul dimineţii să fie extras cu ajutorul unui utilaj de mare tonaj.

Este semnalată ceaţă, ce reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, dar şi precipitaţii sub formă de burniţă ce favorizează depunerea de polei, pe mai multe drumuri din judeţele Arad, Caraş-Severin, Prahova şi Timiş.

Pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil parţial umed, cu vizibilitate bună şi valori reduse de trafic.

Din cauza vântului puternic, sunt sistate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Mangalia.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceaţă,
vânt,
port

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.