Cea mai recentă descoperire a cercetătorilor britanici: Berea apără de Helicobacter Pylori

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 aprilie 2013 154 afişări

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu până la 17% riscul infecţiei cu Helicobacter Pylori şi poate facilita eradicarea bacteriei, datorită efectului său antibacterian, informează Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucuoasa stomacului şi a duodenului.

Cea mai recentă descoperire a cercetătorilor britanici: Berea apără de Helicobacter Pylori

Infecţia cu Helicobacter Pylori afectează peste jumătate din populaţia globului. Majoritatea persoanelor în al căror tract digestiv se regăseşte bacteria nu prezintă semne sau simptome de boală. În anumite situaţii însă, infecţia poate conduce la complicaţii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.

Liam J. Murray, MD, împreună cu colegii săi de la Universitatea Queens din Belfast, a realizat un studiu, pe un eşantion de 10.537 persoane, legat de infecţia cu Helicobacter Pylori. Rezultatele au indicat că un consum moderat de bere poate proteja împotriva infecţiei cu această bacterie al cărei grad de incidenţă la populaţia din România este de peste 60%. Studiul a apărut în The American Journal of Gastroenterology.

Un pahar sau două de bere consumate săptămânal scad incidenţa infecţiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe săptămână reduc factorul de risc cu 17%, datorită conţinutului bogat de substanţe antibacteriene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-recenta-descoperire-a-cercetatorilor-britanici-berea-apara-de-helicobacter-pylori-10730177
10730177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.