Cea mai mare tranzacţie din ultimii ani a unei societăţi de investiţii financiare: Evergent Investments a cumpărat acţiuni Petrom de 138 mil. lei în T1/2023

Autor: Liviu Popescu Postat la 15 mai 2023 41 afişări

Cea mai mare tranzacţie din ultimii ani a unei societăţi de investiţii financiare: Evergent Investments a cumpărat acţiuni Petrom de 138 mil. lei în T1/2023

Evergent Investments (EVER), care în anul 2022 a fost cea mai performantă din rândul celor cinci societăţi de investiţii financiare de la Bursa de Valori Bucureşti, a investit aproximativ 138 milioane de lei în acţiuni Petrom în primul trimestru din 2023, arată calculele realizate de ZF din raportul trimestrial publicat luni seară.

Astfel, de la un număr de 122 milioane de acţiuni SNP la decembrie 2022, societatea – condusă de Liviu Doroş, a ajuns la martie 2023 la aproximativ 270 milioane de acţiuni Petrom, adică şi-a majorat deţinerea în capitalul social al celei mai mari companii din România de la 0,42% la 0,95%. Cu alte cuvinte o dublare a numărului de acţiuni ceea ce la un preţ mediu de 0,46 lei pe acţiune înseamnă tranzacţii de circa 138 mil. lei.

Evergent Investments menţionează în raportul trimestrial că investiţiile au debutat in forţă în primele trei luni din anul 2023, atingând 151,6 milioane lei, în contextul creat de schimbările structurale care au favorizat noi oportunităţi investiţionale.

“Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.419 milioane lei, în timp ce compania a repartizat dividende cu un randament de 7%, competitiv pe piaţa de capital. Performanţa financiară a înregistrat un rezultat net de 2,41 milioane lei compus din 4,6 milioane lei pierdere si 7,01 milioane lei câştig net din vânzarea activelor financiare reflectat in rezultatul reportat – tratament contabil conform IFRS 9. EVERGENT Investments continuă dezvoltarea portofoliului Private - Equity, mărind suprafaţa proiectului „Fermele de afini” la 105 ha, prin achiziţia a 50 ha prin compania EVER AGRIBIO. Noul teren este destinat producţiei de afine bio, care satisface cererea în crştere de produse bio”.

Evergent are 1,23 mld. lei capitalizare. În 2023 acţiunile au minus 7,3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
financiar,
investitii,
petrom,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.