Cea mai mare problemă a Gillette? Bărbaţii aleg în continuare barba

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 august 2018 203 afişări

Cea mai mare problemă a Gillette? Bărbaţii aleg în continuare barba

Bărbaţii americani, şi nu numai, aleg în continuare să nu mai folosească lamele de ras ca altădată, în contextul trendului lumbersexual, potrivit CNN.

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi îşi lasă barbă, mustaţă sau cioc, în timp ce alţii care foloseau zilnic lamele de ras se simt confortabil acum dacă sar peste o zi sau două de bărbierit, arată studiile pe trendurile de consum.

Acest trend a afectat businessul diviziei Gillette din cadrul Procter & Gamble, spune Jon Moeller, CFO-ul P&G.

P&G crede că este mai uşor pentru bărbaţi să nu se bărbierească în ziua de astăzi. „Azi, bărbaţii nu sunt judecaţi în mod negativ când sar peste un bărbierit, nu este considerat un semn de lene sau o lipsă de respect”, spune Massimiliano Menozzi, vicepreşedinte al Gillette în America de Nord.

Atitudinea faţă de bărbierit diferă în funcţie de grupa de vârstă, însă bărbaţii sub 45 de ani au adoptat o abordare mai relaxată, spune Olivia Guinaugh, analist de piaţă pe segmentul produselor de îngrijire personală, în firma Mintel.

Bărbaţii aleg din ce în ce mai des o imagine mai neîngrijită şi mulţi cred că părul facial este popular, autentic şi atractiv, adaugă Guinaugh.

În pieţele dezvoltate, bărbaţii se bărbieresc în medie de 3,2 ori pe săptămână, faţă de 3,7 ori pe săptămână în ultimul deceniu, estimează Gillette.

În plus, vânzările de lame de ras au scăzut anual în Statele Unite în ultimii trei ani, potrivit datelor analizate de firma Nielsen. În iunie 2018, vânzările erau cu 5,1% mai scăzute decât în acelaşi moment al anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
crestere,
problema

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.