Ce spune Ciolacu, despre majorarea pensiilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 noiembrie 2022 76 afişări

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că majorarea pensiilor nu poate fi uniformă: „Am obligaţia să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, de sub 4.000 de lei. Se numeşte echitate socială”.

Ce spune Ciolacu, despre majorarea pensiilor

„Îmi pare nespus de rău că tot timpul ducem discuţia într-o zonă foarte empirică şi nu ducem discuţia într-o zonă profesionistă. În primul rând trebuie să închidem şi să vedem care este efortul bugetar pentru compensare pe energie. Din calculul nostru, ne încadrăm cu aceste compensări. După ce încheiem acest capitol, va veni ministrul de Finanţe, care va spune ce sumă poate aloca măririlor de pensii. Îmi doresc să venim cu o majorare cât mai mare”, spune Marcel Ciolacu.

El spune că pensiile trebuie majorate urmare a două legi, una care prevede majorarea cu 40%, iar cealaltă care ţine cont de indicele de inflaţie.

„Vom avea un punct de vedere, sunt ferm convins, şi de la BNR, care ne va spune cât ne permitem să mărim, astfel încât să nu creem o spirală inflaţionistă şi în loc să ajutăm oamenii, să-i dezavantajăm. Eu am vrut o discuţie mai amplă şi mai aşezată şi mai profesionistă. Am rămas la nivelul de procente - 15, 16, 10... Acum eu reprezint un partid social-democrat şi am altă abordare. Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, adică de 10 ori. Stabilim anvelopa şi avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă PSD. Am obligaţia să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, de sub 4.000 de lei. Se numeşte echitate socială”, încheie Ciolacu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat luni că liberalii vor propune ca pensiile să fie majorate cu 15% dacă specialiştii vor stabili că bugetul poate susţine această majorare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
pensii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.