Ce spune Câciu, despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor mici

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 30 ianuarie 2024 34 afişări

Ce spune Câciu, despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor mici

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, ar trebui să prezinte „modul în care se pot recupera veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat” pentvru eliminarea impozitării pensiilor sub 3.000 de lei, spune Adrian Câciu.

„Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba şi să ne dea răspunsul cineva la întrebarea <cine a introdus impozite pe pensii?>. Îmi aduc aminte că această impozitare pe pensii a fost introdusă în 2010, după ce CCR a decis că nu se pot tăia pensiile şi Guvernul Boc a venit cu impozitarea pe pensii. Nu am nicio problemă. E evident că dorim ca veniturile oamenilor să fie cât mai mari”, spune Adrian Câciu

El afirmă că ministrul de Finanţe trebuie să prezinte „modul în care se pot recupera veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat”.

„Până la urmă ăsta e scopul nostru - să găsim soluţii pentru oameni”, încheie Câciu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
câciu,
impozitare,
pensii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.