Ce spun cele mai inteligente minţi ale lumii despre... (VIDEO)

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 septembrie 2011 103 afişări

Conferinţele TED sunt evenimente care adună o sumă de inşi – savanţi, scriitori, ziarişti, oameni de ştiinţă sau celebrităţi reale, oameni cu idei care merită împărtăşite. TED (Technology Entertainment and Design) au fost fondate în 1984, iar prima conferinţă a avut loc în 1990, la Monterey, în California.

Dar conferinţele au cunoscut o glorie deosebită mai ales în ultimii ani, când explozia conexiunilor la internet şi lăţimea de bandă au putut face posibilă rularea înregistrărilor - din 2006 acestea sunt publice, pe www.ted.com. În timp, la TED au vorbit Bill Clinton, Malcolm Gladwell, Al Gore, Gordon Brown, Bill Gates, Larry Page, Sergey Brin, iar audienţa globală a siteului aduna, în iunie 2011, peste 500 de milioane de presoane. Unii i-au acuzat pe cei de la TED de elitism - un bilet costă 6.000 de dolari şi numai oaspeţii de rang înalt sunt trataţi cu atenţie şi consideraţie. Pe de altă parte, trebuie spus că misiune a TED şi modul în care îşi face treaba merită toată stima. Pentru că trăim într-o lume unde înţelepciunea, ideile şi creativitatea ar trebui răsplătite cu grămezi de aur, iar oamenii promovaţi de TED sunt înţelepţi, au idei şi sunt creativi.

Vă prezentăm căteva din cele mai tari prezentări de la TED:

1.Ken Robinson - Şcolile distrug creativitatea

Este, poate, cea mai vizionată înregistrare TED. Sir Ken Robinson propune modificarea fundamentală a sistemului educaţional.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
prezentari,
ted,
video,
stiinta
/actualitate/ce-spun-cele-mai-inteligente-minti-ale-lumii-despre-video-8817306
8817306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.