Ce se întâmplă când se deschid facultăţile. O universitate a raportat deja primele cazuri de coronavirus şi nu sunt puţine deloc

Autor: Ioana Matei Postat la 31 august 2020 3693 afişări

Ce se întâmplă când se deschid facultăţile. O universitate a raportat deja primele cazuri de coronavirus şi nu sunt puţine deloc

Mai mult de 1.000 de studenţi testaţi au fost descoperiţi pozitiv cu SARS-COV2 la un campus al Universităţii din Alabama, într-un interval de mai puţin de două săpătmâni, potrivit publicaţiei americane Time. 

 

De la momentul în care au început lecţiile fizice, la data de 19 august, au fost înregistrate 1.043 de cazuri de teste pozitive, potrivit unui raport al universităţii publicat pe 28 august. 

 

Preşedintele Universităţii, Stuart R.Bell, a declarat că o creştere a numărului de cazuri este „inacceptabilă”, într-o declaraţie publicată pe data de 23 august. Pe 21 august, înainte ca cele mai recente numere să fie raportate a spus că este „profund nemulţumit” că mulţi dintre studenţi nu au respectat indicaţiile astfel încât cursurile să se desfăşoare în siguranţă. 

 

„În acest moment critic, trebuie să fim uniţi şi dedicaţi în totalitate luptei împotriva COVID-19. Cred că vom reuşi acest semestru, dar putem face acest lucru doar cu atenţia noastră zilnică”, a declarat Bell pe 26 august. 

 

Doar nouă angajaţi ai facultăţi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Alţi 10 studenţi de la fiecare dintre universităţile Birmingham şi Huntsville au fost de asemenea testaţi pozitiv cu coronavirus între 19 august şi 27 august. 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.