Ce impact va avea eliminarea de la Cupa Mondială asupra economiei Braziliei. Analiştii au păreri împărţite

Postat la 09 iulie 2014 100 afişări

Analiştii au păreri împărţite despre impactul umilitoarei înfrângeri a Braziliei în semifinala cu Germania asupra economiei ţării, unii considerând că ar putea duce la schimbarea preşedintelui în alegerile din toamnă şi a politicii economice, în timp ce alţii cred că impactul va fi nesemnificativ.

Ce impact va avea eliminarea de la Cupa Mondială asupra economiei Braziliei. Analiştii au păreri împărţite

 Înfrângerea Braziliei în semifinala cu Germania, cu 7-1, ar putea fi în cele din urmă o veste bună pentru naţiunea demoralizată şi furioasă, potrivit analiştilor UBS, care consideră că eşecul ar putea duce la alegerea unui alt preşedinte în toamnă şi implicit la o politică economică mai eficientă, relatează Washington Post.

"Cred că Cupa Mondială contează foarte mult pentru economia Braziliei", a declarat luna trecută Jorge Mariscal, unul dintre autorii raportului băncii elveţiene, relatează Washington Post.

În pofida dragostei Braziliei pentru fotbal, turneul a fost puternic contestat de brazilieni, în stradă, care au considerat că cheltuielile de organizare a turneului, de 11 miliarde de dolari, au deturnat fondurile publice de la obiective mai importante pentru dezvoltarea economiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-impact-va-avea-eliminarea-de-la-cupa-mondiala-asupra-economiei-braziliei-analistii-au-pareri-impartite-12917580
12917580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.