Câţi bani au generat turiştii care au vizitat regiunile în care s-a filmat Game of Thrones

Postat la 14 aprilie 2019 60 afişări

Duminică începe al optulea şi ultimul sezon din Game of Thrones, unul din cele mai de succes şi premiate seriale, cu milioane de fani în întreaga lume.

Câţi bani au generat turiştii care au vizitat regiunile în care s-a filmat Game of Thrones

Dincolo de dragoni, cavaleri, regine sau nepătaţi, Game of Thrones şi lumea din Westeros au o componentă economică puternică, atât în lumea reală cât şi în lumea imaginaţiei lui George RR Martin.

În lumea reală, serialul înseamnă nu numai audienţă, ci şi turism. Filmat în Croaţia, Irlanda de Nord şi Islanda a dus la o creştere importantă a încasărilor din turism. Este cazul Dubrovnik, care, după apariţia începând cu sezonul doi, a înregistrat 244.000 de turişti, care au cheltuit 126 de milioane de euro. Anul trecut numărul turiştilor a crescut la circa 2 milioane, într-un oraş cu 42.000 de locuito

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
bani,
film,
regiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.