Cât mai valorează o viaţă?

Autor: Ioana Matei Postat la 19 octombrie 2012 216 afişări

Există mai mulţi sclavi în prezent decât orice altă perioadă din istoria umanităţii, iar sclavia ar putea fi abolită doar în următorii 30 de ani - sunt observaţiile pe care le-a făcut cercetătorul american Kevin Bales, potrivit BBC.

Acesta spune că, în prezent, în întreaga lume s-ar afla 27 de milioane de sclavi - aproape dublu în comparaţie cu numărul de sclavi aduşi din Africa în perioada comerţului transatlantic cu sclavi din secolele XVI - XVIII. În timp ce majoritatea lumii crede că sclavia ţine de trecut, aceasta se dezvoltă într-o varietate de forme, pe fiecare continent, de la prostituţie până la diverse forme de muncă. Bales spune că numărul imens ar fi cauzat de creşterea rapidă a populaţiei, sărăcie şi corupţia de la nivelul guvernelor din întreaga lume.

În SUA, de exemplu, există mai mulţi sclavi decât crime. Barack Obama a pictat recent un tablou al sclavilor contemporani: painted a portrait of contemporary slavery. "este muncitorul imigrant incapabil să-şi plătească datoriile track, omul ademenit în America de un loc de muncă, cu documentele luate şi forţat să muncească ore întregi într-o bucătărie. Adolescenta obligată să bântuie străzile după ce a fost bătută".

Europa se confruntă de asemenea cu victime ale sclaviei, care nu au legea de partea lor când vine vorba de protecţie. Organizaţia împotriva traficului de persoane « Stop the Traffik » vorbeşte despre un caz al unei fete din Ungaria care după ce a reuşit să se întoarcă acasă, a fost răpită din nou de traficanţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viata,
scclavie,
Kevin Bales
/actualitate/cat-mai-valoreaza-o-viata-10245088
10245088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.