Cat de bogat este...? Astazi: David Beckham

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 06 mai 2011 931 afişări

Castiga cel mai bine dintre toti jucatorii de fotbal din lume, desi, la 36 de ani, o varsta inaintata dupa standardele industriei, ar fi trebuit deja sa-si incheie cariera. Cat de bogat este David Beckham?

Beckham tocmai a implinit saptamana aceasta 36 de ani, un motiv dublu de sarbatoare, pentru ca la aceasta varsta, cand majoritatea fotbalistilor celebri se vor fi retras deja sau ar fi depasit de mult varful in cariera, inca este cel mai bine platit din lume.

Doar anul trecut, David Beckham a incasat 40 de milioane de dolari, atat din activitatea de pe terenul de fotbal, cat si din eforturi suplimentare, precum prezenta in reclame. Fostul jucator al Manchester United, Real Madrid si England a depasit astfel incasarile unor fotbalisti precum Cristiano Ronaldo, care a castigat anul trecut 38 de miloioane de dolari, sau Lionel Messi, care a incasat 32 de milioane de dolari.

In conturile bancare ale lui Beckham s-a strans de-a lungul anilor o avere estimata la 125 de milioane de lire sterline, conform Sunday Times Sport Rich List pentru 2010, la care se adauga salariul de 128 de milioane de lire primit prin contractul de cinci ani cu echipa Los Angeles Galaxy careia i s-a alaturat in 2007.

Bunastarea lui Beckham n-a fost deloc afectata de perioadele moarte, in care fotbalistul a stat pe margine din cauza problemelor de sanatate cu care s-a ales pe teren. Dovada contractele de imagine cu diverse companii care i-au ingrosat conturile, numai anul trecut Beckham semnand cu Electronic Arts, Diet Pepsi si Yahoo.

De altfel, lista companiilor pentru care a lucrat fotbalistul de-a lungul ultimului deceniu este atat de lunga incat averea lui nici n-ar avea cum sa fie mai mica. Beckham a reprezentat companii precum Castrol Oil, Motorola sau Police Sunglasses, insa cel mai scump si valoros contract al sau a fost cel cu Adidas, despre care se spune ca ar fi cel mai mare din fotbal.

De la Armani, spe exemplu, fotbalistul a castigat 20 de milioane de lire sterline in doi ani, contract care tocmai s-a incheiat, iar pentru Coty lucreaza deja de opt ani, valoarea contractului fiind la acel moment de patru milioane de lire sterline. Nascut pe 2 mai 1975, fotbalistul a castigat cateva milioane inclusiv din autobiografiile My World in 2001 si My Side.

Nu degeaba se spune ca Beckham a avut in total de-a lungul anilor in jur de 40 de masini de lux, printre care Cadillac Escalade, Porsche 911 Cabriolet, Rolls-Royce Drophead Coupe, Range Rover Sport si Jeep Wrangler. Cat despre case, fotbalistul a cumparat in 2007 o vila cu sapte dormitoare in Beverly Hills, pentru care a platit 28 de milioane de dolari, dar detine proprietati in mai multe colturi ale lumii - casa in sudul Frantei de doua milioane de lire, casa in Madrid de trei milioane de lire, vila in Dubai de opt milioane de lire si, cel mai important, Beckingham Palace, locuinta din Hertfordshire pe care a cumparat-o cu 2,5 milioane de lire sterline in 1999 si despre care se spune ca valoreaza astazi cel putin 6,6 de miloioane de lire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
David Beckham,
bogat,
fotbal,
jucatori
/actualitate/cat-de-bogat-este-astazi-david-beckham-8232181
8232181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.