CARNETUL de conducere nu se va mai obţine atât de uşor. CE REGULĂ nouă a fost introdusă. Ce persoane vor fi EXCLUSE

Autor: Alina Mihai Postat la 02 ianuarie 2018 250 afişări

Începând de la 1 ianuarie, persoanele care suferă de afecţiuni cardiace sau de diabet vor putea obţine mai greu eliberara şi reînnoirea permisului de conducere, reiese dintr-un ordin de ministru, la cererea unei directive europene din anul 2016, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).

CARNETUL de conducere nu se va mai obţine atât de uşor. CE REGULĂ nouă a fost introdusă. Ce persoane vor fi EXCLUSE

„O directivă europeană din 2016 a hotărât la toate statele membre U.E. să includă mai multe restricţii cu privire la bolile din cauza cărora este pusă în pericol atât viaţa conducătorului, cât şi cea a celorlalţi prticipanţi la trafic, iar aici vorbim despre afecţiunile cardiovasculare sau la diabet zaharat. De exemplu, pentru reînoirea carnetului, conducătur are nevoie de recomandarea medicului specialist curant. Aceste modificări au fost puse în dezbatere publică şi ordinul de ministru a fost semnat pentru că până la sfârşitul lui 2017 trebuie să ne aliniem acestei decizii, altfel risăm amenzi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conducere,
sanatate,
permis,
afectiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.