Care sunt cele mai folosite smartphone-uri la job de către români. Producătorul surprinză, aflat în top, pe lângă Apple sau Samsung

Postat la 31 octombrie 2016 993 afişări

Care sunt cele mai folosite smartphone-uri la job de către români. Producătorul surprinză, aflat în top, pe lângă Apple sau Samsung

Companiile din România cumpără, cu precădere, smartphone-uri premium pentru angajaţii lor, produse de giganţi tech, conform datelor Quickmobile. În topul telefoanelor de serviciu achiziţionate pentru angajaţi se află Samsung, Apple sau BlackBerry, iar modelele au preţuri ce variază între 1.200 şi 3.500 lei per terminal, în funcţie de specificul job-ului.

De fapt, achiziţiile corporate generează circa 20% din totalul vânzărilor de telefoane Quickmobile.

Telefoanele din seriile S, A, C şi J, produse de Samsung, sunt printre cele mai folosite de angajaţii români, potrivit datelor Quickmobile. Modelele producătorului sud-coreean reprezintă aproximativ 25% din totalul dispozitivelor achiziţionate în 2016 de companii din oferta retailer-ului. Angajaţii din poziţii de conducere utilizează, cu precădere, vârfurile de gamă produse de Samsung, cu modelul S7 în top. În ceea ce priveşte „flota” pentru cei din middle management şi back office, aceasta este dominată de terminalele din seriile J, C şi A, în special Samsung J5.

Apple, cu modelele SE, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, dar şi noua generaţie – Iphone 7 şi 7 Plus, ocupă a doua poziţie în topul brand-urilor care completeză ”flota” de telefoane pentru salariaţi. Ponderea lor în vânzările corporate ale Quickmobile din 2016 este de peste 20%, în condiţiile în care terminalele sunt utilizate majoritar de top manageri.

”Telefoanele de serviciu au renunţat de mult la a fi privite ca un beneficiu oferit angajaţilor. În ziua de azi, în care viteza comunicării reflectă eficienţa unui business, sunt o necesitate. Smartphone-urile diferă în funcţie de specificul şi cerinţele job-urilor. Cei care au funcţii de conducere folosesc vârfuri de gamă versatile, care îi ajută, de multe ori, să înlocuiască PC-ul sau laptop-ul. Angajaţii din back office utilizează terminale fiabile, mid – range, cu o durată de viaţă lungă a bateriei”, declară Tudor Ţiboc, General Manager al Quickmobile.

Potrivit acestuia, şi terminalele BlackBerry sunt în continuare extrem de căutate şi utilizate în mediul corporate, aproape 10% dintre companii achiziţionându-le.

„De exemplu, modelul BlackBerry DTK 50 este unul extrem de popular în <<flota>> pentru angajaţi, fiind unul dintre cele mai securizate smartphone-uri care rulează Android. Telefoanele BlackBerry sunt elegante, fiabile şi au un cost de achiziţie foarte bun”, explică Tudor Ţiboc.

Datele companiei mai arată că, în România, persoanele juridice investesc între 1.200 de lei şi 3.500 lei pentru un smartphone destinat angajaţilor, iar comenzile includ, în proporţie de peste 90%, accesorii de protecţie, cum ar fi: folii de sticlă securizată, huse cu spaţiu pentru card de credit şi cărţi de vizită, baterii externe şi încărcătoare auto.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.