Care este testul suprem ce iţi poate arăta cum ţi-ai trăit viaţa, dezvăluit de unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă

Autor: Ioana Matei Postat la 20 septembrie 2020 12678 afişări

Care este testul suprem ce iţi poate arăta cum ţi-ai trăit viaţa, dezvăluit de unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, dar nu banii reprezintă factorul decisiv când vine vorba de măsurarea calităţii vieţii sale.

În 2017, atunci când Buffett şi cofondatorul Microsoft, Bill Gates, au fost împreună pe aceeaşi scenă la Universitatea Columbia, unul dintre studenţi a întrebat: „Există lecţii majore de viaţă pe care voi doi le-aţi învăţat despre relaţii pe baza experienţelor voastre personale?

„Este o întrebare importantă. Te mişti în direcţia oamenilor cu care te asociezi”, a răspuns Buffett. „Aşadar este important să te asociezi cu oameni care sunt mai buni decât tine.”

Buffett, care a împlinit 90 de ani, a mai oferit sfaturi asemănătoare în trecut: „Când ajungi la vârsta mea, măsori succesul în viaţă uitându-te la câţi dintre oamenii care îţi doreşti să te iubească te iubesc de fapt”, a spus el într-un discurs din anul 2001 pe care l-a ţinut la Universitatea din Georgia.

„Ştiu că sunt oameni care au mulţi bani şi denumesc, de pildă, aripi de spitale cu numele lor. Dar adevărul este că nimeni în lume nu îi iubeşte”, a continuat Buffett. „Dacă ajungi la vârsta mea în viaţă şi nimeni nu se gândeşte în termeni buni la tine, nu contează cât de mare este contul tău bancar - viaţa ta este un dezastru. Acesta este cel mai important test referitor la modul în care ţi-ai trăit viaţa.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.