Care este oraşul din România ce a intrat în Reţeaua UNESCO de oraşe creative, la categoria „Literatură”

Postat la 02 noiembrie 2023 49 afişări

Care este oraşul din România ce a intrat în Reţeaua UNESCO de oraşe creative, la categoria „Literatură”

Municipiul Iaşi a intrat în Reţeaua UNESCO de oraşe creative, la categoria literatură. Lista UNESCO numără în prezent 350 de oraşe creative alese din peste 100 de ţări. UNESCO a remarcat oraşul datorită Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere, Iaşi.

7 domenii creative ca: designul, gastronomia, literatura şi muzica, pun oraşele în listă. Veste bună pentru România. Municipiul Iaşi a devenit unul dintre cele 55 oraşe noi care se alătură Reţelei UNESCO de oraşe creative. Iaşiul a fost inclus la categoria „Literatură”.

Simona Mirela Miculescu, ambasadorul Delegaţiei Permanente a României la UNESCO, spune că includerea în listă, în domeniul literaturii, vine ca o recunoaştere a importanţei Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi – FILIT Iaşi. Festivalul reuneşte de 11 ediţii, sute de profesionişti din domeniul cultural: scriitori, traducători, editori, critici, jurnalişti si lista continua.

Astfel, Iaşi devine al doilea oraş din România, după Cluj-Napoca (2021 – Film), care devine membru al acestei prestigioase reţele globale a oraşelor creative.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intrare,
literatura,
retea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.