Care este oraşul din România care este MAI MARE decât Bucureşti, Cluj şi Timişoara la un loc, dar de care foarte puţină lume a auzit

Postat la 11 decembrie 2019 25066 afişări

Care este oraşul din România care este MAI MARE decât Bucureşti, Cluj şi Timişoara la un loc, dar de care foarte puţină lume a auzit

Conform recensământului realizat în anul 2011, în România există 265 de oraşe. După cum probabil ştiaţi, cele mai mari oraşe din ţara noastră, în funcţie de numărul de locuitori, sunt Bucureştiul (1.883.425 de locuitori), Cluj-Napoca (324.576 de locuitori) şi Timişoara (319.279 de locuitori).

Spre surpinderea multora, niciuna dintre aceste localităţi nu se află în fruntea listei oraşelor cu cea mai mare suprafaţă.

Primul loc pe lista localităţilor cu cea mai mare întindere este ocupat de oraşul Broşteni, din judeţul Suceava. Acesta ocupă o suprafaţă de 594,66 kilometri pătraţi, însă adăposteşte doar 5.506 locuitori.

Broşteniul a fost declarat oraş prin Legea 83/2004. Centrul urban este poziţionat în zona de sud-vest a judeţului Suceava, pe valea râului Bistriţa şi este compus din localităţile Broşteni, Hăleasa, Lungeni, Neagra, Cotârgaşi, Dârmoxa, Frasin, Holda, Holdiţa şi Pietroasa.

Pe lista oraşelor româneşti cu cea mai mare suprafaţa, Broşteniul este urmat de Vişeu de Sus (Maramureş, 443,06 kilometri pătraţi) şi Săcele (Braşov, 320 kilometri pătraţi). La capătul celălalt al listei se află oraşele Plopeni (Prahova, 4,73 kilometri pătraţi), Darabani (Botoşani, 3,4 kilometri pătraţi) şi Abrud (Alba, 3,2 kilometri pătraţi), scrie http://travel.descopera.ro/

Top 3 cele mai mari oraşe, după suprafaţă:

Broşteni (Suceava) – 594 de kilometri pătraţi

Vişeu de Sud (Maramureş) – 443 de kilometri pătraţi

Săcele (Braşov) – 320 de kilometri pătraţi

Top 3 cele mai mici oraşe, după suprafaţă:

Plopeni (Prahova) – 4,73 kilometri pătraţi

Darabani (Botoşani) – 3,4 kilometri pătraţi

Abrud (Alba) – 3,2 kilometri pătraţi

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
timisoara,
cluj,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.