Care este cel mai bun de locuit oraş din lume şi pe ce loc se află Bucureştiul

Postat la 28 iulie 2023 227 afişări

Care este cel mai bun de locuit oraş din lume şi pe ce loc se află Bucureştiul

The Global Liveability Index a evaluat 173 de oraşe ale lumii. Topul a luat în calcul factori precum stabilitate, sănătate, educaţie şi infrastructură. Viena are o istorie păstrată, transport public bun şi îngrijire la preţuri accesibile.

Viena, capitala Austriei a fost declarat cel mai bun oraş din lume în care poţi să locuieşti. Topul a luat în calcul 173 de oraşe de pe mapamond, iar Bucureştiul se regăseşte pe poziţia 99. Criteriile luate în calcul sunt stabilitatea financiară, sănătatea, cultura, mediul, educaţia şi infrastructură.

Viena are o istorie foarte bine conservată, un sistem de transport public fără cusur, acces facil la cafenele, iar îngrijirea copiilor e la preţuri accesibile. Oraşul este cunoscut şi pentru tradiţia sa muzicală. Ştii bine compozitori celebri precum Mozart, Beethoven şi Strauss care au trăit şi au lucrat aici. Iar dacă ai în plan să vizitezi Viena, trebuie să guşti mâncărurile tradiţionale, cum ar fi wiener schnitzel, şi să vizitezi diferite pieţe, cum ar fi Naschmarkt.

Melbourne a obţinut cel mai mare punctaj de cultură şi mediu şi pe bună dreptate. Oraşul australian are o scenă culinară, arte culturale, evenimente şi atracţii, găzduieşte evenimente sportive internaţionale, cum ar fi Marele Premiu de Formula 1 al Australiei şi Australian Open. Pe lângă asta îţi poţi plimba maşinuţa ta roşie la plajă, pentru că este aproape.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viena,
cultura,
educatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.