Cafeneaua unde totul este gratuit. Clienţii nu plătesc pentru niciun produs consumat

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 ianuarie 2014 4944 afişări

În cartierul Shoreditch din Londra, Marea Britanie, s-a deschid de curând o cafenea unde nu trebuie să plăteşti pentru absolut nimic - cu excepţia timpului pe care îl petreci.

Cafeneaua unde totul este gratuit. Clienţii nu plătesc pentru niciun produs consumat

Proprietarii Ziferblat îi primesc pe clienţi într-o cameră mică unde sunt aşezate câteva mese. Fiecare e invitat să servească ceai, cafea, sucuri sau biscuiţi, notează  The Guardian. Nu există chelneri sau barmani, folosindu-se sistemul de autoservire. Pentru a calcula timpul petrecut, fiecare masă are pe ea un ceas.

La bucătărie, o singură persoană e responsabilă ca ibricul de cafea şi cel de ceai să fie tot timpul pline. Cei care doresc pot utiliza bucătăria pentru a-şi pregăti ceva de mâncare, cu condiţia să spele vasele pe care le folosesc.

Ziferblat s-a deschis ca o franciză a lanţului rusesc de cafenele cu acelaşi nume. În Ucraina, deasemenea, există locuri unde se plăteşte doar timpul petrecut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cafeneaua-unde-totul-este-gratuit-clientii-nu-platesc-pentru-niciun-produs-consumat-11937350
11937350
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.