Bursele mondiale au ajuns luni la minimul a două săptămâni

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 29 iunie 2020 49 afişări

Bursele mondiale au ajuns luni la minimul a două săptămâni

Bursele mondiale au ajuns luni la minimul a două săptămâni, pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, care reduce optimismul datelor economice mai bune şi induce ideea prelungirii perioadei de redeschidere, relatează Reuters. 

Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 10 milioane în lume, în timp ce cifrele în creştere din Australia şi din sudul şi vestul Statelor Unite ameninţă să încetinească redresarea economică.

Indicele pan-european STOXX 600 a avut o evoluţie plată, iar acţiunile asiatice au căzut adânc în roşu în siajul închiderii slabe de vinei de pe Wall Street.

Indicele mondial MSCI a scăzut 0,1%, atingând cel mai scăzut nivel din 15 iunie, antrenat de Nikkei din Japonia, în scădere cu 2,3% şi de evoluţia companiilor chineze de top, care au pierdut 0,7%.

Pe pieţele de mărfuri, aurul este aproape de cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2012, la 1.773 dolari uncia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
evolutie,
minim,
cazuri,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.