Bursa de la Bucureşti creşte cu 3,14% în a doua cea mai bună şedinţă din 2019. Brokerii, analiştii, investitorii se aşteaptă la renunţarea la OUG 114

Postat la 28 mai 2019 2895 afişări

Indicele bursier BET, reprezentativ pentru evoluţia bursei de la Bucureşti, s-a apreciat marţi cu 3,14% şi a înregistrat astfel a doua cea mai bună şedinţă din 2019 în contextul în care cele două acţiuni bancare – Banca Transilvania şi BRD, au urcat cu 3,64%, respectiv 2,7%, potrivit datelor BVB. Spre comparaţie cea mai bună şedinţă din 2019 a fost cea din 4 februarie 2019, când indicele BET a urcat cu 3,75%.

Bursa de la Bucureşti creşte cu 3,14% în a doua cea mai bună şedinţă din 2019. Brokerii, analiştii, investitorii se aşteaptă la renunţarea la OUG 114

“Observând reacţia de marţi, da, cred că a reapărut optimismul în rândul investitorilor ori poate s-au mai disipat eventualele temeri în privinţa cadrului legislativ. În concluzie, pe piaţa de capital a apărut un sentiment pozitiv, în contextul eventimentelor interne din ultimele două zile”, spune Simion Tihon, broker la societatea Prime Transaction.

 

Cu avansul de marţi, indicele BET are plus 15% de la începutul anului, potrivit datelor BVB.

 

Pe de altă parte indicele BET-TR, care cuprinde şi dividendele plătite de companiile din prima ligă bursieră, a închis la maximul istoric de 12.870 de puncte, plus 18% de la începutul anului 2019.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bet,
sedinta,
indicele bet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.