Bunica de 83 de ani, care lucra la o grădiniţă din Gorj, a fost concediată. Reacţie de indignare din partea comunităţii

Postat la 01 aprilie 2019 282 afişări

Sofia Chiţoran, bunica de 83 de ani, angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, judeţul Gorj, a fost concediată, luni, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, care au constatat că vârsta femeii este înaintată. „Am crezut că este o păcăleală”, a spus viceprimarul din Motru.

Bunica de 83 de ani, care lucra la o grădiniţă din Gorj, a fost concediată. Reacţie de indignare din partea comunităţii

Bunica Sofia, care a impresionat prin faptul că, la 83 de ani, lucrează ca femeie de serviciu la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, a fost concediată de reprezentanţii ISJ Gorj. Aceasta avea un contract de două ore pe zi.

 

”Am vorbit cu doamna inspector general, dumneaei ştia de situaţie, săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiţii legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

 

Instituţia are o nouă conducere de câteva zile şi, astfel, actualul inspector şcolar general nu poate să răspundă pentru o situaţie acceptată în trecut.

 

Sofia Chiţoran a fost, până luni, cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj. De 40 de ani, aceasta îşi începea programul, în fiecare dimineaţă, înainte de ora 7.00, iar prima grijă era ca preşcolarii să aibă căldură în clasă.

 

”Copilul dânsei m-a sunat şi mi-a zis că o să meargă la Casa de Pensii să vadă ce poate să mai primească la pensie şi ulterior mi-a spus că i-au pus un leu sau doi, aşteaptă decizia acasă. Am vorbit şi cu copiii, le-am spus că nu mai vine bunica Sofia şi mi-au spus că le pare rău, chiar erau ataşaţi de doamna. Venea şi copiii stăteau cu ea. Doamna îi iubea foarte mult. Astăzi am făcut eu curat, mâine o să fac, am mers la domnul primar să fac o solicitare să se deblocheze postul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, educatoarea Marcela Udrea.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gorj,
concediere,
gradinita,
comunitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.