"Bufonule, bufonule!" – Silvio Berlusconi şi-a dat demisia, huiduit de mulţime (VIDEO)

Postat la 13 noiembrie 2011 34 afişări

Premierul italian Silvio Berlusconi şi-a dat demisia sâmbătă seara, după adoptarea de către parlament a măsurilor de austeritate menite să liniştească pieţele financiare şi partenerii internaţionali. Demisia a fost acceptată de preşedintele Giorgio Napolitano, care ar urma să îl numească în locul lui pe fostul comisar european Mario Monti.

Berlusconi a fost nevoit să părăsească palatul prezidenţial printr-o ieşire secretă, în timp ce în faţa intrării principale manifestanţii aplaudau şi strigau "bufonule, bufonule!" şi "hoţule, hoţule!". El a fost întâmpinat cu o oră mai devreme cu strigăte ca "mafiotule!", "ruşine!", "închisoare!" "s-a terminat!" sau "primavera, primavera" (primăvară, primăvară), o aluzie la revoluţiile arabe care au îndepărtat de la putere dictatorii.

Încă din cursul după-amiezii, mulţimea a invadat diverse zone-simbol ale puterii de la Roma, strigând "Demisia, demisia". Unii participanţi purtau drapele italiene, în timp ce alţii afişau pancarte pe care se putea citi "Bye-bye Silvio!", "Dispari!" şi "În sfârşit!".

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bufonule-bufonule-silvio-berlusconi-si-a-dat-demisia-huiduit-de-multime-video-8968002
8968002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.