Bucureşti-Ilfov reprezintă regiunea din România cu cea mai mare rată de motorizare a populaţiei

Autor: Roxana Rosu Postat la 08 mai 2024 22 afişări

Bucureşti şi judetul Ilfov reprezintă împreună regiunea din România cu cea mai mare rată de motorizare a populatiei, media fiind de 640 de autoturisme la mia de locuitori,nivel apropiat de majoritatea regiunilor din Franţa, Germania, Austria şi Italia, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2022.

Bucureşti-Ilfov reprezintă regiunea din România cu cea mai mare rată de motorizare a populaţiei

Potrivit Ziarului Financiar, în restul României, situaţia este diferită însă, în centrul vestul şi nord-vest ponderea variind de la 407 la 447 maşini la 1000 de locuitori, iar în est şi sud de la 315 la 393 maşini.

Dintre cele 10 regiuni europene cu cea mai mică rată de motorizare, două sunt în România, patru în Grecia, două în Franţa şi câte una în Germania şi Austria, respectiv zona metropolitană Berlin şi cea a Vienei.

La polul opus, cel mai ridicat număr de maşini la mia de locuitor sunt în Italia: Valle d’Aosta are o medie de 2.339 autovehicule/1000 locuitori, Provincia Trento cu 1431/1000 şi Bolzano cu 935/1000.

Dintre cele mai motorizate 10 regiuni din Europa, 6 erau în Italia şi câte una în Finlanda, Grecia, Olanda şi Cehia.

Numărul de maşini depinde de cele mai multe ori de condiţiile economice ale regiunii, dar şi de anumite circumstanţe specifice, cum ar fi reglementările în materie de taxare.

În ceea ce priveşte maşinile electrice, cel mai bine stăteau în 2022 regiuni din Olanda şi Suedia, cu ponderi medii cuprinse între 6,6% şi 12,8% din totalul maşinilor înmatriculate.

În top 10 al regiunilor, patru sunt din Olanda, patru din Suedia şi câte una în Luxembourg şi Austria.

În schimb, şapte regiuni din Grecia şi câte una din Cehia, Polonia şi Spania au zero la sută maşini electrice în totalul autoturismelor înmatriculate.

În România, zona Bucureşti-Ilfov avea în urmă cu doi ani o pondere de 0,79% a maşinilor electrice, restul regiuniunilor variind de la 0,14% la 0,3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
motorizare,
populaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.