Bucureşti, Cluj şi Sibiu, în top cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva COVID-19

Autor: Laura Buciu Postat la 08 iunie 2021 126 afişări

Bucureşti, Cluj şi Sibiu, în top cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva COVID-19

Bucureştiul, Clujul şi Sibiul sunt pe primele trei locuri în topul cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva COVID-19, a anunţat, marţi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

Municipiul Bucureşti este pe primul loc cu rata de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă, cu 43,8%. Capitala este urmată de judeţul Cluj, unde 40,4% din populaţia de peste 12 ani este vaccinată, şi de judeţele Sibiu – 34%, Braşov – 32,1%, Timiş – 31%, Constanţa – 30,7%.

Media naţională este de 25%, din populaţia eligibilă de peste 12 ani.

Judeţele cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt Covasna – 17, 5%, Bacău – 17,7%, Giurgiu – 16,2%, Botoşani – 16,1%, Suceava – 15,1%.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că chiar şi în aceste judeţe, rata de acoperire vaccinală a crescut progresiv în ultimele săptămâni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.