BRD a primit, pentru al patrulea an consecutiv, premiul pentru ”cel mai bun furnizor de servicii şi produse de trade finance din România”, din partea publicaţiei americane Global Finance

Autor: Roxana Rosu Postat la 14 decembrie 2021 38 afişări

 BRD a primit, pentru al patrulea an consecutiv, premiul pentru ”cel mai bun furnizor de servicii şi produse de trade finance din România”, din partea publicaţiei americane Global Finance

BRD-Groupe Société Générale a primit, pentru al patrulea an consecutiv, din partea publicaţiei americane Global Finance, premiul ”Best Trade Finance Provider”, în cadrul competiţiei anuale “The World’s Best Trade Finance Providers 2022”, care îi desemnează pe cei mai buni furnizori de servicii şi produse de trade finance din 102 ţări şi teritorii.

Criteriile pentru desemnarea câştigătorilor includ, printre altele, volumul tranzacţiilor, aria de acoperire, calitatea serviciilor pentru clienţi şi inovaţia, atât în domeniul tehnologic, cât şi în cel al serviciilor.

„Acest al patrulea premiu consecutiv Global Finance pentru Best Trade Finance Provider in Romania atestă, dincolo de calitatea inerent înaltă a serviciilor, o grijă clar definită şi constantă pentru nevoile clienţilor. Să ajungi în top este greu, să rămâi acolo este şi mai solicitant, prin urmare le mulţumesc colegilor mei din Polul Global Transaction Banking, dar şi clienţilor noştri, a căror încredere a făcut posibilă această realizare”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD şi coordonatorul activităţilor de corporate banking ale băncii.

Printre serviciile şi produsele de trade finance ale BRD se numără cele clasice (acreditive, scrisori de garanţie, incasso), soluţiilor unice, precum FINTRA, dar cele personalizate Trade – Factoring integrate, adaptate specificului contractelor clienţilor.

FINTRA este o soluţie de finanţare care are la bază angajamentul irevocabil de plată la termen prin acreditiv documentar emis de BRD şi care poate reduce decalajul de finanţare dintre parteneri, permiţând importatorilor să îşi menţină angajamentele la scadenţă, în timp ce exportatorii sunt plătiţi la vedere de către BRD. Prin asocierea unei soluţii de factoring, respectiv a unei soluţii de acoperire a riscului valutar FX, companiile obţin, pe lângă securizarea parteneriatelor-cheie din lanţul de aprovizionare şi desfacere, şi optimizarea fluxului de numerar, predictibilitate şi dezvoltarea colaborărilor.

În 2019, banca a lansat şi aplicaţia online allNet, dedicată gestionării produselor trade finance, care le-a permis clienţilor băncii, în condiţiile crizei sanitare, să aibă mai multă flexibilitate şi mobilitate.

BRD reuneşte în departamentul său Global Transaction Banking 4 linii de business : plăţi şi cash management, trade services, bănci corespondente şi factoring, centre de expertiză dedicate clienţilor, de la companii foarte mici la mari companii multinaţionale şi instituţii financiare.

Conform clasamentelor anuale ale Factors Chain International, BRD este pe locul 9 mondial la categoria Cel mai bun factor de import şi export (din circa 400 de factori din peste 90 de ţări din întreaga lume) şi detine un sfert din piaţa de factoring din România.

Specializată pe domeniul bancar şi al pieţelor financiare, revista Global Finance a fost fondată în 1987 la New York si are peste 50.000 cititori în 193 de ţări. Premiile ”Global Finance” recompensează instituţiile financiare cele mai performante din

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brd,
clienti,
servicii,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.