BMW intenţionează să investească 1,7 miliarde de dolari în SUA pentru a produce vehicule electrice

Postat la 23 octombrie 2022 77 afişări

BMW intenţionează să investească 1,7 miliarde de dolari în SUA pentru a produce vehicule electrice

BMW Group intenţionează să investească 1,7 miliarde de dolari în operaţiunile sale din SUA pentru a construi vehicule electrice şi baterii, a anunţat miercuri compania, conform CNBC.

Investiţia va include 1 miliard de dolari pentru a pregăti producţia de vehicule electrice la actuala fabrică a producătorului auto din Spartanburg, în Carolina de Sud şi 700 de milioane de dolari pentru o nouă unitate de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune în Woodruff, în apropiere.

Constructorul auto german se aşteaptă să producă cel puţin şase modele complet electrice în SUA până în 2030. Uzina din Spartanburg, unde a avut loc anunţul privind investiţia, produce în prezent SUV-urile BMW “X” şi module de baterii lithium-ion pentru cele două vehicule electrice hibride plug-in. Producţia noului BMW XM hibrid-electric este aşteptată să înceapă în cursul acestui an.

“Pentru viitor, acesta va fi, de asemenea, un motor important pentru strategia noastră de electrificare şi vom produce aici cel puţin şase modele BMW X complet electrice până în 2030”, a declarat preşedintele BMW, Oliver Zipse, într-un comunicat.

Miercuri, BMW a anunţat, de asemenea, un acord pentru achiziţionarea de celule de baterii de la compania japoneză Envision AESC, care va construi o nouă fabrică de celule de baterii în Carolina de Sud pentru a aproviziona fabricile BMW.

Se aşteaptă ca fabrica Envision AESC să aibă o capacitate de producţie anuală de 30 de gigawaţi oră, în conformitate cu planurile altor producători auto şi furnizori de baterii pentru uzinele din SUA, a precizat BMW.

O purtătoare de cuvânt a Envision AESC a declarat că se aşteaptă ca noua uzină să reprezinte o investiţie de mai multe miliarde de euro, dar a refuzat să precizeze o sumă exactă. Ea a spus că se aşteaptă ca o locaţie pentru instalaţie să fie anunţată până la sfârşitul anului.

În aprilie, compania a anunţat că intenţionează să cheltuiască 2 miliarde de dolari pentru a construi o a doua fabrică americană în Kentucky. Prima sa fabrică din Tennessee furnizează către Nissan Motor. Celălalt client important al său este BMW în SUA, discuţiile fiind în curs de desfăşurare cu “o serie de producători auto şi parteneri globali”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

BMW a anunţat deja că vor fi construite patru fabrici suplimentare de celule de baterii în Europa şi China pentru a satisface cererea de celule de baterii de ultimă generaţie.

Aceste anunţuri sunt cele mai recente dintre mai multe investiţii recente de mai multe miliarde de dolari în producţia americană de vehicule electrice şi baterii, pe fondul înăspririi reglementărilor privind emisiile şi a legislaţiei care încurajează producţia internă.

Constructorii auto se confruntă, de asemenea, cu orientări mai stricte privind aprovizionarea care fac parte din Legea privind reducerea inflaţiei şi din Acordul dintre Statele Unite, Mexic şi Canada, fostul Acord de liber schimb nord-american. Ambele politici au sporit cerinţele privind piesele şi materialele pentru vehicule de origine naţională pentru a evita tarifele sau pentru a beneficia de stimulente financiare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bmw,
productie,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.