Bloomberg: Fondul de investiţii JC Flowers, fondat de miliardarul american J. Christopher Flowers, are în vedere vânzarea First Bank în România; tranzacţia este estimată la 150 mil.euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 24 ianuarie 2023 78 afişări

Bloomberg: Fondul de investiţii JC Flowers, fondat de miliardarul american J. Christopher Flowers, are în vedere vânzarea First Bank în România; tranzacţia este estimată la 150 mil.euro

Fondul de investiţii JC Flowers, fondat de miliardarul american J. Christopher Flowers, intenţionează să vândă  First Bank, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Bloomberg.

JC Flowers a colaborat cu Societe Generale pentru a identifica potenţiali cumpărători. Potrivit surselor citate, First Bank ar fi evaluată într-o eventuală tranzacţie la circa 150 milioane euro.

Grupul italian UniCredit a avut în ultimele săptămâni discuţii preliminare cu JC Flowers, dar a decis să nu depună o ofertă, spun o parte din surse.

În aceste condiţii, fondul de investiţii american ar putea aborda noi cumpărători potenţiali în perioada următoare.

Americanii de la J.C. Flowers au preluat Piraeus la sfârşitul anului 2017, iar în 2018 au rebranduit banca în First Bank. J.C. Flowers a plătit pentru Piraeus aproximativ 35 mil. Euro. Ulterior, în 2019, fondul american a cumpărat şi sucursala locală a grupului israelian Leumi.

În 2021, First Bank a obţinut un profit de 57,1 mil. lei după ce pentru anul 2020 raportase o pierdere de 70,7 mil. lei. Veniturile operaţionale nete ale băncii au crescut anul trecut cu 7% faţă de 2020, atingând valoarea de 354 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.