Bilanţul exploziei de la Crevedia. Situaţia de ultimă oră după creşeterea numărului victimelor. Ce s-a întâmplat pe parcursul nopţii

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 august 2023 19 afişări

Bilanţul exploziei de la Crevedia. Situaţia de ultimă oră după creşeterea numărului victimelor. Ce s-a întâmplat pe parcursul nopţii

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că în urma exploziei de sâmbătă de la staţia GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulţi răniţi sunt angajaţi ai ministerului. Incendiul a fost localizat şi, după ce va fi stins, va începe o anchetă la faţa locului.

Potrivit MAI „8 victime au fost după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni)”.

A doua explozie a făcut 50 de victime dintre care „3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme”

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi).

Pe parcursul nopţii, 54 persoane au fost internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Odată cu activarea Planului Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la faţa locului au fost angrenate numeroase forţe de intervenţie din Dâmboviţa, Ilfov, Prahova.

„ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanţe SMURD , 2 puncte medicale avansate. ISU BIF - 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboţi, 1 autospecială de stingere cu pulbere şi azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanţe SMURD, 4 ambulanţe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare. ISU PH - 3 autospeciale de stingere. 1 elicopter SMURD, 9 echipaje SAJ Dâmboviţa. IGPR – 29 de poliţişti. IGJR – 30 de Jandarmi”, a anunţat MAI.

Totodată, pentru protecţia cetăţenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ 800 metri faţă de locul intervenţiei şi au fost evacuaţi preventiv aproximativ 3.000 locuitori.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost constituită o celulă de criză, care a reunit şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. Pe lângă coordonarea intervenţiei, au fost operaţionalizate două linii TELVERDE, unde aparţinătorii victimelor exploziei din judeţul Dâmboviţa au putut afla informaţii despre starea celor afectaţi.

De asemenea, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi. Astfel, primii pacienţi vor fi transferaţi cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze şi alte transporturi.

În ceea ce priveşte incendiul, acesta a fost localizat pe parcursul nopţii. Pompierii încă se află la faţa locului deoarece mai există câteva focare. Ancheta specialiştilor va începe imediat după ce pompierii vor stinge flăcările. Printre cei care duminică vor sosi la faţa locului sunt experţii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX). Prezenţa specialiştilor INSEMEX de la Petroşani a fost solicitată de Inspecţia Muncii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crevedia,
mai,
răniţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.