BERD finantează cu 90 milioane euro o nouă fabrică de produse de panificatie congelate a suedezilor de la Lantmännen Unibake, situată în apropiere de Bucureşti

Autor: Roxana Rosu Postat la 27 octombrie 2023 53 afişări

BERD finantează cu 90 milioane euro o nouă fabrică de produse de panificatie congelate a suedezilor de la Lantmännen Unibake, situată în apropiere de Bucureşti

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 90 de milioane de euro pentru a sustine extinderea grupului suedez Lantmännen în România, fondurile urmând să fie folosite de susidiara locală, Lantmännen Unibake România, pentru constructia unei fabrici de panificatie în Bucureşti.

Lantmännen Group este o cooperativă agricolă din domeniul agriculturii, al utilajelor, al bioenergiei şi al produselor alimentare, deţinută de 18.000 de fermieri suedezi, cu operaţiuni în peste 20 de ţări.

Divizia Lantmännen Unibake este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie şi realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog inclusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s.Lantmännen Unibake are 30 de brutării la nivel global.

Noua unitate de producţie se va afla lângă fabrica veche din Pantelimon, pe care compania a cumpărat-o în urmă cu şape ani. 

Unitatea de la Bucureşti va fi un hub de aprovizionare pentru ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est cu produse de panificatie congelate. Lantmännen va implementa, de asemenea, un program de formare profesională pentru tineri.

Grupul suedez a intrat direct pe piaţa locală în anul 2016, atunci când a cumpărat active din domeniul de panificaţie ale Goodmills România (fosta Titan SA)

În 2022,Lantmännen Unibake România a avut o cifră de afaceri de 134 milioane lei şi pierderi de 2,6 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

BERD este unul dintre principalii investitori instituţionali din România.

Până în prezent, BERD a investit 10,5 miliarde de euro prin 515 proiecte în această ţară, concentrându-se pe finanţarea infrastructurii, pe stimularea productivităţii sectorului privat şi pe dezvoltarea în continuare a sectorului financiar şi a pieţelor de capital. În 2022, mai mult de 61% din investiţiile BERD în România au fost în economia verde.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
berd,
bucuresti,
panificatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.