BCR lansează a doua ediţie a programului LifeLab de educaţie financiară inderdisciplinară pentru 10 şcoli din România

Autor: Mircea Nica Postat la 14 noiembrie 2023 18 afişări

BCR a dat startul înscrierilor în a doua ediţie LifeLab, programul care aduce educaţia financiară interdisciplinară, de la grădiniţă până la liceu, la diverse materii, iar şcolile se pot înscrie online până pe 6 decembrie prin platforma BCR Şcoala de bani, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Conform raportului de politică publică

BCR lansează a doua ediţie a programului LifeLab de educaţie financiară inderdisciplinară pentru 10 şcoli din România

BCR a dat startul înscrierilor în a doua ediţie LifeLab, programul care aduce educaţia financiară interdisciplinară, de la grădiniţă până la liceu, la diverse materii, iar şcolile se pot înscrie online până pe 6 decembrie prin platforma BCR Şcoala de bani, potrivit informaţiilor transmise de bancă.  Conform raportului de politică publică 

„Educaţia financiară - între necesitate şi oportunitate“ lansat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, circa 30% dintre români sunt analfabeţi financiar şi doar 13% au informaţii şi competenţe financiare la un nivel ridicat.

O soluţie pentru creşterea nivelului de educaţie financiară şi pregătirea generaţiilor pentru independentţă financiară, cât şi responsabilizarea lor cu privire la bani este şi lansarea proiectului educaţional LifeLab care va fi disponibil pentru 10 şcoli din judeţele Braşov, Mureş, Prahova şi Suceava.

Inteligenţa financiară se învaţă. Cu toţii avem nevoie de educaţie financiară, de la mic la mare, şi de aceea misiunea noastră, la BCR şi Şcoala de Bani, este de a ajuta România să aibă o relaţie mai bună cu banii. Alături de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, am dezvoltat un raport de politică publică pe subiectul educaţiei financiare din România, care ne arată date importante despre gradul de alfabetizare financiară a românilor şi ne provoacă să căutăm metode prin care putem să recuperăm decalajul actual.

O soluţie este reprezentată de LifeLab, care ne bucură că ajunge anul acesta la cea de-a doua ediţie.

LifeLab este despre interdisciplinaritate, despre cum putem aborda educaţia financiară la materiile de bază ale copiilor, prin noţiuni teoretice şi exerciţii practice. Dacă contribuim din start la educaţia financiară a copiilor, informaţia va fi asimilata mai uşor şi mai interactiv, iar ei vor fi pregătiţi pentru viaţa de adult. Ne dorim ca în continuare să colaborăm cu instituţii şi organizaţii din societatea civilă pentru a promova nevoia educaţiei interdisciplinareî, a transmis Nicoleta Deliu-Paşol, director Comunicare & CSR la BCR. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
educatie,
scoli,
program

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.