Băncile vor să ia piaţa criptomonedelor: JPMorgan, una dintre cele mai mari bănci americane a lansat propriul instrument de transfer de bani pe blockchain

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 februarie 2019 449 afişări

Băncile vor să ia piaţa criptomonedelor: JPMorgan, una dintre cele mai mari bănci americane a lansat propriul instrument de transfer de bani pe blockchain

Cea mai nouă criptomonedă din piaţă a fost folosită doar într-o singură tranzacţie de probă dar deja se anunţă a avea un impact masiv asupra pieţei monedelor digitale, potrivit Bloomberg.

JPM Coin, o aşa-numită monedă stabilă prin care JPMorgan Chase îşi propune să o folosească în tranzacţiile internaţionale ale clienţilor, este o ameninţare directă la una dintre cele mai vizibilie companii de blockchain, Ripple, şi la moneda digitală a companiei, XRP, crede Tom Shaughnessy, director în cadrul Delphi Digital, firmă de cercetare în criptomonede.

XRP, care poate fi folosită pentru a facilita transferuri de bani mai rapide, la costuri reduse, este a treia cea mai mare criptomonedă din lume, cu o valoare totală de piaţă de circa 12,6 miliarde dolari.

Ripple a devenit cunoscută prin ambiţia de a înlocui sistemul Swift folosit de bănci, indivizi şi businessuri în transferurile internaţionale de bani.

Ripple găseşte în JPMorgan un rival care poate muta 5.000 miliarde dolari în plăţi într-o singură zi, ceea ce înseamnă că ceva ce poate fi un experiment minor pentru o bancă gigant, ar putea avea un impact care schimbă regulile.

„Este o palmă peste faţă pentru Ripple”, spune Shaughnessy. „Piaţa ţintă a Ripple sunt plăţile transfrontaliere şi transferurile, iar acum efortul JPMorgan este o ameninţare directă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
jpmorgan,
bani,
banci,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.