Avocaţii lui MM Stoica susţin că a fost încălcată Constituţia în sentinţa din dosarul Transferurilor

Postat la 14 martie 2014 57 afişări

Avocaţii lui Mihai Stoica susţin că, în sentinţa din dosarul Transferurilor, fost încălcată egalitatea de tratament din Constituţie, pentru că trei dintre cei opt inculpaţi au fost condamnaţi în baza vechiului Cod penal, iar ceilalţi conform noului cod.

Avocaţii lui MM Stoica susţin că a fost încălcată Constituţia în sentinţa din dosarul Transferurilor

 "Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica (...) în ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare", spun apărătorii în cererea de contestaţie în anulare depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, potrivit cererii, în cazul lui Mihai Stoica infracţiunile s-au prescris atât în ceea ce priveşte faptele de înşelăciune, cât şi cele de spălare de bani.

În cadrul contestaţiei în anulare, avocaţii lui Mihai Stoica cer suspendarea executării deciziei din data de 4 martie.

"Este evident că pentru ambele infracţiuni de înşelăciune pentru care Mihai Stoica a fost condamnat legea penală mai favorabilă e noul cod. (...) Dacă la data intrării în vigoare era prescrisă răspunderea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani nu se poate vorbi de conflict cu noul penal?", arată avocaţii în documentul citat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avocatii-lui-mm-stoica-sustin-ca-a-fost-incalcata-constitutia-in-sentinta-din-dosarul-transferurilor-12264227
12264227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.