Avertizări de alte cutremure puternice în următoarele zile emise de autorităţile japoneze

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 01 ianuarie 2024 41 afişări

Avertizări de alte cutremure puternice în următoarele zile emise de autorităţile japoneze

Cutremurul puternic care a lovit luni Japonia a determinat autorităţile să avertizeze populaţia să evacueze unele zone de pe coasta de vest. Mii de locuinţe au rămas fără curent electric, iar zborurile şi serviciile feroviare din regiune au fost afectate şi ele, relatează Reuters.

Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA) a emis avertizări de tsunami pentru prefecturile de coastă Ishikawa, Niigata şi Toyama, acestea fiind primele avertizări majore de la cutremurul şi tsunamiul care au lovit nord-estul Japoniei în martie 2011.

Unele case au fost distruse şi au fost trimise unităţi ale armatei pentru a ajuta la operaţiunile de salvare, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Hayashi Yoshimasa, adăugând că autorităţile încă evaluează amploarea pagubelor.

Mai multe cutremure puternice în zonă, unde activitatea seismică mocneşte de peste trei ani, ar putea avea loc în zilele următoare, a declarat oficialul JMA Toshihiro Shimoyama.

În comentariile făcute în faţa presei la scurt timp după producerea cutremurului, premierul Fumio Kishida a avertizat, de asemenea, locuitorii să se pregătească pentru alte cutremure. "Locuitorii trebuie să rămână în alertă pentru alte posibile cutremure şi îi îndemn pe oamenii din zonele în care se aşteaptă tsunami să se evacueze cât mai repede posibil", a declarat Kishida.

"Fugiţi!", un avertisment galben aprins a apărut pe ecranele televizoarelor, sfătuind locuitorii din anumite zone de pe coastă să îşi evacueze imediat casele.

Imaginile difuzate de presa locală au arătat o clădire care se prăbuşeşte într-o coloană de praf în oraşul de coastă Suzu şi o crăpătură uriaşă pe un drum din Wajima. Cutremurul a zguduit clădiri şi în capitala Tokyo, situată la aproximativ 500 km de Wajima, pe coasta opusă.

Peste 36.000 de gospodării au rămas fără curent electric în prefecturile Ishikawa şi Toyama.

Trenurile de mare viteză spre Ishikawa au fost suspendate, în timp ce operatorii de telecomunicaţii au raportat întreruperi ale serviciilor de telefonie şi internet în Ishikawa şi Niigata.

Japan Airlines a anulat majoritatea zborurilor către regiunile Niigata şi Ishikawa, iar autorităţile au declarat că unul dintre aeroporturile din Ishikawa a fost închis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
cutremur,
pagube

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.