Aurul negru din nordul României. Comoara de care puţină lume ştie

Postat la 27 aprilie 2022 415 afişări

Aurul negru din nordul României. Comoara de care puţină lume ştie

Într-o comună din Botoşani se află unul dintre cele mai fertile soluri din România. Este un tip de cernoziom cu ajutorul căruia, înainte de Revoluţie, erau scoase producţii record.

În comuna Mileanca, judeţul Botoşani, nu departe de graniţa de nord a României, se află una dintre cele mai preţioase comori naţionale. Nu este vorba despre metale sau pietre preţioase, ci despre un pământ cu totul şi cu totul aparte. Poartă numele de cernoziomul de Mileanca şi este cunoscut ca unul dintre cele mai fertile soluri din România.

O mostră se află pe holurile Institutul de Agronomie „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi.

„Este cernoziomul cambic de Mileanca. La Botoşani avem terenuri foarte fertile”, precizează Cristian Delibaş, şeful Direcţiei Agricole din Botoşani, scrie gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
comoara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.