Au cumpărat un oraş uitat de lume şi l-au transformat într-o URIAŞĂ PLANTAŢIE DE CANNABIS

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 septembrie 2017 881 afişări

Recenta achiziţie a unui orăşel uitat de lume din statul american California de către o companie care cultivă şi comercializează canabis arată că această industrie poate fi o speranţă de reviriment economic şi pentru alte localităţi aflate în pragul falimentului.

Au cumpărat un oraş uitat de lume şi l-au transformat într-o URIAŞĂ PLANTAŢIE DE CANNABIS

Legalizarea producţiei şi consumului de marijuana în anumite state din SUA determină un boom imobiliar, scrie Financial Times, companiile din industria canabisului căutând spaţii adecvate de cultivare, producţie şi depozitare, pe care nu le pot găsi sau extinde în marile oraşe din cauza preţurilor şi a reglementărilor pe care trebuie să le respecte, cum ar fi distanţa faţă de şcoli, precum şi a consumului prea mare de energie, pe care l-ar putea reduce prin recurgerea la sere instalate la loc deschis.

Din acest motiv, compania American Green a preferat să achiziţioneze un orăşel cu totul, acceptând să plătească 5 milioane de dolari pentru Nipton, pe care vrea să-l transforme într-o destinaţie turistică pentru consumatorii de ”iarbă“ şi într-un centru de producţie pentru produse pe bază de canabis, având în plan şi cultivarea de cânepă indiană în zonă.

Cum în SUA consumul de marijuana este legal în scopuri medicinale în multe state şi în scopuri recreative în câteva, unele autorităţi locale au văzut în acest lucru o şansă de a evita falimentul localităţilor lor. Un exemplu este Adelanto, orăşel din deşertul californian situat între Los Angeles şi Las Vegas, unde autorităţile au publicat reguli clare pentru cultivarea, producţia şi comercializarea de marijuana de uz medicinal, plănuind să permită şi cultivarea canabisului pentru scopuri recreative, şi au reuşit să atragă investitori din industrie, astfel încât acum se construiesc locuinţe noi, malluri, cinematografe care să deservească populaţia în creştere.

Şi Pueblo, un orăşel la sud de Denver, Colorado, a profitat de dorinţa companiilor din industria canabisului de a se extinde în afara marilor oraşe, acestea scoţându-i economia din criză.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.