ATENŢIE . Care este cea mai nouă metodă de înşelăciune pe internet. Şase persoane arestate

Postat la 30 iulie 2020 1220 afişări

ATENŢIE . Care este cea mai nouă metodă de înşelăciune pe internet. Şase persoane arestate

„Scrisoarea nigeriană”, cea mai nouă metodă de înşelăciune pe internet. Şase persoane arestate

BRAŞOV (MEDIAFAX) - Şapte persoane, între care şase nigerieni, acuzaţi că au înşelat mai multe persoane, simulând relaţii amoroase cu români fără experienţă în folosirea internetului, au fost trimise în judecată la Braşov. Metoda de înşelăciune, „scrisoarea nigeriană” este una dintre cele mai frecvente pe internet.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, şapte persoane, dintre care şase cetăţeni nigerieni, sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălarea banilor. Şase dintre ei sunt reţinuţi şi au fost prezentaţi, cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, care a admis propunerea procurorilor.

Potrivit referatului procurorilor, mai multe persoane au depus sume mari de bani în conturile indicate de cele şapte persoane, sub diferite pretexte, acestea fiind victimele infracţiunii de înşelăciune prin metoda „scrisoarea nigeriană”.

Potrivit procurorilor braşoveni, aceasta este, în prezent, una dintre cele mai frecvente înşelătorii comise prin intermediul internetului şi se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, de obicei oameni fără prea multă experienţă pe internet, subit de către o femeie sau un bărbat, care le devine iubit(ă) şi care aleg să trimită o sumă de bani către el (ea), pentru a crea sau pentru a păstra legătura amoroasă.

Cititi ma imulte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inselaciune,
internet,
metoda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.