AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea, pe fondul scăderii cererii

Autor: Mediafax Postat la 08 mai 2024 24 afişări

AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea, pe fondul scăderii cererii

AstraZeneca spune că a început retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri disponibile" din pandemie.

De asemenea, compania a precizat că va retrage autorizaţiile de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa, relatează Reuters.

„Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile", a declarat compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat sau furnizat.

Potrivit presei, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior, în documente judiciare, că vaccinul provoacă efecte secundare precum formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite.

Cererea firmei de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie şi a intrat în vigoare pe 7 mai, potrivit Telegraph, care a anunţat prima dată această evoluţie.

AstraZeneca, listată la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sinciţial respirator (VSR) şi spre medicamente împotriva obezităţii prin mai multe tranzacţii anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
astrazeneca,
vaccin coronavirus,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.