Aroganţa unei vedete online: "Cum poţi avea un servitor care îşi păstrează paşaportul? Ce este mai rău este că au primit o zi liberă în fiecare săptămână "

Autor: Andra Stroe Postat la 24 iulie 2018 919 afişări

O vedetă social media din Kuweit se confruntă cu o reacţie aprinsă a urmăritorilor săi după ce a criticat noile legi care îmbunătăţesc condiţiile pentru lucrătorii din Filipine.

Aroganţa unei vedete online: "Cum poţi avea un servitor care îşi păstrează paşaportul? Ce este mai rău este că au primit o zi liberă în fiecare săptămână "

Sondos Alqattan, o vedetă Instagram şi makeup artist cu peste 2,3 milioane de urmăritori, a criticat noile legi care prevăd ca muncitorii filipinezi să beneficieze de o zi liberă pe săptămână şi îi împiedicâ pe angajatori să le confişte paşapoartele.

"Cum poţi avea un servitor care îşi păstrează paşaportul? Ce este mai rău este că au primit o zi liberă în fiecare săptămână ", a spus ea într-un videoclip postat online, care a devenit viral şi a atras o furtună de critici în Orientul Mijlociu şi Filipine.

În februarie, Filipine a interzis temporar detaşarea lucrătorilor străini în Kuweit, după ce corpul mutilat al lui Joanna Daniela Demafelis,  unei filipineze de 29 de ani, a fost descoperit într-un congelator dintr-un apartament abandonat.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a cerut celor 276.000 de muncitori filipinezi din Kuweit să se întoarcă acasă apelând la "sentimentul lor de patriotism" şi oferind zboruri gratuite pentru cele 10.000 de persoane care se estimează că au termenul de valabilitate al vizelor depăşit.

Aproximativ 660.000 de persoane din populaţia de patru milioane a statului Kuweit sunt lucrători imigranţi. Potrivit Human Rights Watch, sistemul "kafala" al ţării, care oferă angajatorilor puteri extinse asupra lucrătorilor imigranţi, îi forţează adesea pe aceştia să rămână sub autoritatea unor şefi abuzivi, în timp lucrătorii care încearcă să fugă pot fi pedepsiţi şi închişi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.