Are afacerea lui de la 20 de ani şi spune că se va pensiona când ajunge la 40

Autor: Ioana Matei Postat la 06 martie 2015 20867 afişări

Are afacerea lui de la 20 de ani şi spune că se va pensiona când ajunge la 40

La  14 ani, Thomas Frank a învăţat o lecţie valoroasă despre economisire. Voia să câştige bani pentru cumpărarea unui joc video, aşa că s-a angajat pe unul dintre singurele posturi disponibile pentru adolescenţii cu vârsta de sub 16 ani: depănuşarea de porumb.

Jobul a durat trei săptămâni, interval în care Frank a câştigat mai mult decât suficient pentru a acoperi suma de 350 de dolari de care avea nevoie pentru joc. Totuşi, nu a investit banii în achiziţia jocului, ci i-a cheltuit fără să îşi dea seama pe ieşiri în oraş, haine şi alte lucruri, potrivit unui interviu acordat de Thomas Frank publicaţiei Business Insider. Lecţia învăţată astfel l-a determinat să fie mai atent în investiţiile sale ulterioare: înainte de a termina universitatea, a pus bazele unui business online datorită căruia a reuşit să-şi plătească studiile de 15.000 de dolari de la Universitatea din Iowa.

În prezent, tânărul în vârstă de 23 de ani conduce afacerea College Info Geek, o platformă care oferă studenţilor informaţii despre cum să fie mai productivi, să obţină note mai bune, să aibă joburi de vis şi să îşi termine studiile fără datorii.

Frank speră să se retragă până la vârsta de 40 de ani şi să economisească până la această vârstă suficienţi bani încât să nu mai aibă nevoie de un salariu. Scopul lui Frank este să economisească 900.000 de dolari până la această vârstă, iar pentru a face acest lucru, şi-a propus să investească 25.000 de dolari în fiecare an. Totodată, vrea să îşi crească veniturile la 90.000 de dolari în fiecare an. Pentru a-şi atinge obiectivul de pensionare la 40 de ani, a investit 1.000 de dolari şi într-un plan de pensionare lansat de o companie americană de management de investiţii, variantă populară printre micii proprietari de afaceri ale căror companii nu deţin de alte planuri de pensionare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tanar,
bani,
economisire,
joc,
business,
castigare,
investitii
/actualitate/are-afacerea-lui-de-la-20-de-ani-si-spune-ca-se-va-pensiona-cand-ajunge-la-40-13943154
13943154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.