Arabii de la Flyadeal rămân cu o flotă aproape integral formată din aeronave Airbus, după ce au renunţat la comanda de 5,9 mld. dolari pentru Boeing

Postat la 09 iulie 2019 43 afişări

Compania Flyadeal din Arabia Saudită a anulat o comandă pentru o flotă de aeronave Boeing 737 MAX, în valoare de 5.9 mld. de dolari, şi au decis să rămână cu o flotă aproape integral formată din aeronave Airbus. Flyadeal s-a alăturat astfel marilor companii care au abandonat Boeing, precum China Airlines, scrie CNBC.

Arabii de la Flyadeal rămân cu o flotă aproape integral formată din aeronave Airbus, după ce au renunţat la comanda de 5,9 mld. dolari pentru Boeing

Compania aeriană a comandat o flotă de 30 de aeronave Airbus A320 neo, al cărei preţ se ridică la 5.5 mld. de dolari. Flyadeal este una dintre primele companii aeriene din lume care va opera o flotă formată integral din aeronavele Airbus.

„Prin această comandă vom deveni operatorii unei flote formate în totalitate din aeronave Airbus A320”, au declarat duminică reprezentanţii companiei Flyadeal.

În decembrie, compania aeriană era pe punctul de a achiziţiona o flotă de aeronave Boeing 737 Max, dar cele două castastrofe aviatice în care a fost implicat modelul 737, au convins compania din Arabia Saudită să renunţe la achiziţie.

„Boeing colaborează cu Arabia Saudită de şapte ani şi ne mândrim cu acest lucru. Noi ne dorim ca echipa Flyadeal să îşi dezvolte operaţiunile. Echipa Boeing va continua să lucreze pentru a transforma 737 Max într-o aeronavă sigură, pe care să o putem livra”, a scris Boeing într-un email.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
flota,
boeing,
airbus,
renuntare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.