Arabia Saudită va găzdui o atracţie turistică care va bate un nou record mondial. Despre ce este vorba

Autor: Andra Stroe Postat la 04 februarie 2021 553 afişări

Arabia Saudită va găzdui o atracţie turistică care va bate un nou record mondial. Despre ce este vorba

Un roller coaster în curs de dezvoltare în Orientul Mijlociu este pregătit să doboare recordurile mondiale de viteză, înălţimea şi lungime a pistei. „Falcon's Flight” va fi principala atracţie a Six Flags Qiddiya, care urmează să se deschidă în Arabia Saudită, în apropierea capitalei Riad, peste doi ani, scrie CNN. Roller-coasterul va avea o lungime de patru kilometri şi o viteză de 250 km/h.

Turiştii curajoşi şi amatori de senzaţii tari vor experimenta senzaţia de prăbuşire peste o stâncă verticală într-o cădere de 160 de metri cu ajutorul utilizării acceleraţiei magnetice a motorului (tehnologia LSM). Falcon's Flight va fi, de asemenea, cea mai înaltă structură de sine stătătoare de acest tip din lume.

Pe durata unei călătorii de 3 minute roller-coasterul va suporta până la 20 de pasageri şi va o oferi o vedere panoramice asupra parcului Six Flags Qiddiya.

În ceea ce priveşte parcul, acesta va include 28 de roller-coastere şi alte atracţii pe şase terenuri tematice: The City of Thrills, în care se va regăsi şi Falcon's Flight, alături de Sirocco Tower, care va oferi cea mai înaltă cădere dintr-un turn de distracţii din lume; Discovery Springs; Steam Town; Twilight Gardens; Valley of Fortune şi Grand Exposition. Construcţia parcului, situat la aproximativ 40 de minute de Riyadh, a început în 2018.

Cu sediul în Liechtenstein, Intamin, compania din spatele roller-coasterului, creează atracţii pentru parcurile tematice de peste 50 de ani şi a proiectat multe dintre cele mai faimoase astfel de aparate din întreaga lume, inclusiv actualul deţinător al recordului mondial pentru cel mai rapid roller-coaster din lume - Formula Rossa, din cadrul Ferrari World Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Acesta se deplasează cu viteze de până la 240 de kilometri pe oră.

Cel mai înalt coaster din lume din oţel - un alt proiect Intamin - poate fi găsit în New Jersey. Este vorba despre Kingda Ka, din cadrul Six Flags Great Adventure, cu o înălţime de 139 de metri.

Cât despre cel mai lung roller coaster de pe planetă, acesta este în prezent Dragonul Oţelului 2000. Dezvoltat de D. H. Morgan Manufacturing, acesta poate fi găsit în parcul de distracţii japonez Nagashima Spa Land din Nagashima, Kuwana.

Conform Guinness Book of World Records, acesta se întinde pe o lungime de 2,48 kilometri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arabia saudita,
atractie,
record mondial

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.