Apele Românea anunţat cine este persoana care a poluat râul Argeş, şi ce amendată a primit

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 februarie 2023 210 afişări

Apele Românea anunţat cine este persoana care a poluat râul Argeş, şi ce amendată a primit

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat miercuri că persoana care ar fi poluat râul Argeş cu ulei vechi sau produs petrolier a fost amendată cu 40.000 de lei.

Potrivit ANAR, reprezentanţii Inspecţiei Bazinale de la Apele Române Argeş-Vedea au întocmit procesul verbal de constatare prin care au stabilit tipul şi încadrarea sancţiunilor contravenţionale stabilite în urma încălcării prevederilor legale.

În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană care deversa resturi de ulei vechi sau produs petrolier, în cantitate estimată de 200-300 de litri, într-o vale situată în apropierea râului Argeş.

Echipele ANAR au acţionat pentru curăţarea malurilor văii poluate şi colectarea reziduurilor. În zonă se acţionează pentru a fi preîntâmpinată o nouă poluare accidentală.

Poliţiştii din Argeş au anunţat miercuri că a fost un întocmit dosar penal.

„În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineata zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Piteşti, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparaţii auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deşeuri petroliere. Cu ocazia cercetării la faţa locului, au fost ridicate probe de sol, apă şi din substanţa cu aspect şi miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătăţii oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislaţiei în vigoare”, transmite IPJ Argeş.

Cercetările continuă.

Poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi marţi că pe râul Argeş sunt urme de reziduuri petroliere. În zonă se observau dâre de combustibil pe câţiva metri, iar oamenii s-au plâns că miroase puternic a petrol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amendă,
poluare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.