Anunţul ÎNFIORĂTOR al unuia dintre cei mai mari antreprenori ai lumii: "În următorii 30 de ani, lumea va cunoaşte mai mult durere"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 aprilie 2017 24524 afişări

Jack Ma, CEO-ul gigantului de comerţ online Alibaba, a transmis un avertisment înfiorător lumii întregi.

Anunţul ÎNFIORĂTOR al unuia dintre cei mai mari antreprenori ai lumii: "În următorii 30 de ani, lumea va cunoaşte mai mult durere"

În cadrul unei conferinţe în China, miliardarul a spus că "în următorii 30 de ani, lumea va cunoaşte mai mult durere şi mai puţin fericire", potrivit Business Insider. "Conflictele sociale în următoarele trei decenii vor avea un impact asupra tuturor industriilor şi a modurilor de viaţă."

Jack Ma a făcut referire la ideea de automatizare: în anii ce vin, roboţii şi inteligenţa artificială ar trebui să preia o parte semnificativă din sarcinile derulate azi de oameni.

Forumul Economic Internaţional (WEF) a lansat, în vederea întâlnirii anuale de la Davos, un studiu numit "Viitorul locurilor de muncă", în cadrul căruia explică fenomenul de automatizare a posturilor. Mai exact, autorii documentului arată că până la finalul anului 2020 peste 7 milioane de locuri de muncă vor dispărea, sarcinile respective fiind preluate de roboţi şi maşini automate.

Interesant este că femeile vor avea mai mult de suferit din această cauză. În primul rând, explică autorii studiului, roboţii vor prelua sarcini din administraţie, acestea fiind în prezent îndeplinite mai mult de femei.

În al doilea rând, chiar dacă se estimează că alte 2 milioane de locuri de muncă vor fi create până în 2020, majoritatea acestora va fi în domenii precum programarea, arhictura sau ingineria, în care bărbaţii ocupă marea parte a forţei de muncă.

În grupul de domenii numit STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică), raportul dintre femei angajate şi bărbaţi angajaţi este de 1 la 4. "Faptul că am identificat această problemă înseamnă o oportunitate unică de a rezolva diferenţele de gen din piaţa muncii", a explicat Saadia Zahidi, reprezentant al WEF. "Dacă nu găsim o soluţie, este foarte probabil să ne confruntăm cu o inegalitate a veniturilor în întreaga societate."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.