Antreprenori locali. Producătorul de conserve Scandia Food şi-a bugetat afaceri de 439 mil. lei, plus 14%

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 03 iulie 2022 227 afişări

Scandia Food, liderul pieţei de conserve, ţinteşte anul acesta o cifră de afaceri de 439 de milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform informaţiilor furnizate de com­panie pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

Antreprenori locali. Producătorul de conserve Scandia Food şi-a bugetat afaceri de 439 mil. lei, plus 14%

♦ Scandia Food a preluat anul trecut două fabrici, una de mezeluri şi una de mâncăruri congelate pe bază de carne.

Scandia Food, liderul pieţei de conserve, ţinteşte anul acesta o cifră de afaceri de 439 de milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform informaţiilor furnizate de com­panie pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

„Anul 2022 este un an al provocărilor. Principala schimbare din piaţă se datorează situaţiei geopolitice internaţionale care a adus foarte multe provocări în ceea ce priveşte găsirea de materii prime la preţuri competitive, dar şi a unui echilibru în ceea ce priveşte creşterea solicitărilor de vânzări către export fără a afecta deservirea pieţei interne“, au spus reprezentanţii companiei.

Bugetul din acest an al companiei este de 4,4 milioane de lei, faţă de 56 de milioane de lei anul trecut. În 2021, Scandia Food a făcut două tranzacţii.

Compania a cumpărat o fabrică de de mâncăruri congelate pe bază de carne din judeţul Ilfov de la RonÕs Land Green.

Divizia de congelate nou formată de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse. în prezent, fabrica din judeţul Ilfov are o capacitate de producţie lunară de aproximativ 200 de tone. Produsele sunt comercializate atât în piaţa internă, cât şi în ţări precum Olanda sau Israel.

Tranzacţia face parte din planul de expansiune comunicat anterior de către reprezentanţii Scandia, iar fabrica achiziţionată este încorporată într-o nouă entitate juridică Scandia Food Frozen. Scandia Food Frozen este deţinută de Euro Food Distribution (70%) şi Savic Maya (30%), conform Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Potrivit reprezentanţilor grupului Scandia, Scandia Food va fi acţionar principal şi va fi implicat în deciziile şi procesul de management al companiei preluate, alături de echipa de management existentă.

 De asemenea, Scandia a preluat  a cumpărat integral producătorul de mezeluri AgraÕs din judeţul Alba de la fondatorii Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel, Compania AgraÕs deţine în acest moment o fabrică în localitatea Oarda, judeţul Alba, precum şi 9 magazine proprii. Fabrica are o capacitate de producţie de 4.500 de tone anual şi aproximativ 300 de angajaţi.

Grupul Scandia are peste 1.000 de angajaţi şi 6 capacităţi de producţie şi este prezent în categoriile de conserve pe bază din carne, conserve de peşte, conserve pe bază de legume, zacuscă, murături dar şi snack-uri sărate, dulciuri, comercializate sub brandurile Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks.

Scandia Food este controlată de Elsaco 2005 (52,74%), Daim Imobiliara (25,37%), Dumitru Creştin (10%), Aclam Imobiliara (9,87%) şi Adrian Gaşpar (2%), conform Confidas. În spatele entităţilor juridice menţionate se află familiile Gaşpar şi Creştin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conservare,
producator,
afaceri,
antreprenori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.