Anthropic este noua senzaţie în America în lumea tehnologiei. Amazon a investit nu mai puţin de 4 mld. dolari pentru a rivaliza cu OpenAI de la Microsoft

Postat la 25 septembrie 2023 59 afişări

Anthropic este noua senzaţie în America în lumea tehnologiei. Amazon a investit nu mai puţin de 4 mld. dolari pentru a rivaliza cu OpenAI de la Microsoft

Amazon vrea să investească până la 4 miliarde de dolari în start-up-ul de inteligenţă artificială Anthropic, în încercarea de a concura şi a-i prinde din urmă pe Microsoft, Google şi Nvidia, scrie FT.

În cadrul tranzacţiei, anunţată luni, Amazon va investi o sumă iniţială de 1,25 miliarde de dolari pentru o participaţie minoritară în Anthropic. Ambele companii vor avea ulterior opţiunea de a mări suma totală la 4 miliarde de dolari, au precizat aceştia.

Este o încercare de a crea o relaţie strânsă cu un start-up proeminent în domeniul AI, asemănătoare alianţei dintre Microsoft şi OpenAI, grupul din spatele ChatGPT. Ca parte a acordului, Anthropic va folosi platforma de cloud computing a Amazon şi cipurile sale dedicate AI pentru a-şi crea modelele.

Start-up-urile din domeniul IA au intrat într-o cursă a înarmării pentru a obţine cipurile costisitoare şi resursele costisitoare ale centrelor de date necesare pentru a crea cele mai recente sisteme de IA, numite modele de limbaj de mari dimensiuni.

Anthropic a fost evaluată ultima dată la aproape 5 miliarde de dolari în cadrul unei runde de finanţare la începutul acestui an, potrivit unei persoane familiare cu aceşti termeni. Este unul dintre principalii concurenţi ai OpenAI care au strâns sume uriaşe în acest an, inclusiv Inflection AI, care a strâns 1,3 miliarde de dolari de la Microsoft şi Nvidia, şi Cohere, cu sediul în Toronto, care a strâns 270 de milioane de dolari de la Nvidia şi alţii.

Noua alianţă a start-up-ului cu Amazon Web Services pare a fi o îndepărtare de Google, care a investit 300 de milioane de dolari în Anthropic anul trecut. Aceasta vine la doar şapte luni după ce Anthropic a declarat că îşi va antrena modelele pe cipurile Google şi va folosi cloud-ul acestuia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
amazon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.