Angela Merkel: Marea Britanie riscă să piardă accesul la piaţa UE după Brexit

Postat la 09 ianuarie 2017 128 afişări

Angela Merkel: Marea Britanie riscă să piardă accesul la piaţa UE după Brexit

Marea Britanie nu va putea opta în mod selectiv pentru aplicarea unor drepturi după ieşirea din Uniunea Europeană, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, avertizând că Londra riscă să piardă accesul la piaţa comunitară.

”Negocierile Marii Britanii cu UE pe tema Brexit nu se pot baza pe o abordare selectivă", a atras atenţia Angela Merkel, citată de site-ul agenţiei Reuters.

"Pe de altă parte, trebuie să transmitem clar că accesul la piaţa unică poate fi posibil doar prin respectarea celor patru libertăţi fundamentale. Altfel, va trebui să impunem limite privind accesul", a atras atenţia Angela Merkel.

Uniunea Europeană funcţionează prin respectarea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor, capitalului şi serviciilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.