Angela Ahrendts, prima femeie care a devenit cel mai bine plătit executiv din Marea Britanie

Autor: Ioana Mitu Postat la 10 iunie 2013 130 afişări

Directorul general al Burberry, Angela Ahrendts, a devenit cel mai bine plătit executiv din Marea Britanie anul trecut, cu o compensaţie financiară în valoare totală de 16,9 milioane lire sterline (20 milioane euro), potrivit Mediafax care citează The Guardian.

Ahrendts (53 de ani), de origine americană, a transformat compania dintr-un producător de pardesiuri într-un brand global de modă, cu venituri de 6,3 miliarde lire sterline (7,4 miliarde euro) pe an.

CEO-ul Burberry a stabilit totodată un precedent, devenind prima femeie care urcă în topul ierarhiei celor mai bine plătiţi executivi din Marea Britanie.

Ea conduce detaşat în top, locul secund fiind la o distanţă de peste 5 milioane de lire sterline, potrivit studiului realizat de Manifest şi MM&K, citat de The Guardian. Raportul acoepră cele mai mari 350 de companii britanice listate la bursă.

Compensaţia financiară a Angelei Ahrendts include numeroase bonusuri, inclusiv sporuri eşalonate pe termen lung, în funcţie de anumiţi indicatori de performanţă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burberry,
angela ahrendts,
marea britanie
/actualitate/angela-ahrendts-prima-femeie-care-a-devenit-cel-mai-bine-platit-executiv-din-marea-britanie-10950582
10950582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.